Pagina wordt geladen ...

Bel ons op 0528 267 231 of mail naar info@vspadvocaten.nl

Alles over Arbeidsrecht in Hoogeveen

Bij Van Steen en Pronk Advocaten is Erica van Asselt-Pronk gespecialiseerd in arbeidszaken.

Dit is een gebied waarmee vrijwel alle ondernemers te maken hebben. Voor werknemers telt dit uiteraard evenzeer. Verder is het een gebied waar vaak ingewikkelde regelgeving heerst die frequent gewijzigd wordt. Dit alles brengt met zich mee dat een arbeidsrechtspecialist veel kan betekenen in arbeidsrechtelijke kwesties. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

Ontslag van een medewerker

Het ontslagrecht is één van de eerste dingen die opkomt als men aan arbeidsrecht denkt. We hebben in Nederland te maken met een ruime ontslagbescherming. Wat betekent dit voor u als werkgever of als werknemer? Wanneer kunt u iemand ontslaan, bijvoorbeeld wegens reorganisatie, disfunctioneren, langdurige arbeidsongeschiktheid, een verstoorde arbeidsrelatie enzovoort? Wat kunt u ertegen doen als mijn werkgever me om een of andere reden wil ontslaan? Allemaal vragen die wij voor u kunnen beantwoorden.

Ziekte en meewerken aan re-integratie

Hoe moet u als werkgever omgaan met een zieke werknemer die niet meewerkt aan re-integratie? Wat kunt u als werknemer doen als uw werkgever uw arbeidsongeschiktheid niet serieus neemt? We kunnen u een stappenplan geven, waarin staat vermeld hoe een werkgever met een zieke werknemer moet omgaan. Dit geeft zowel de werkgever als de werknemer een handvat.

Hoe zet ik een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst

Vaak hoor je dat het geen zin heeft een werknemer aan een concurrentiebeding te binden. Werknemers vergeten om die reden soms zelfs dat er een concurrentiebeding in hun arbeidsovereenkomst staat. De waarheid ligt zoals zo vaak in het midden. Een goed opgesteld concurrentiebeding dat ligt binnen de grenzen die de wet hieraan stelt, is wel degelijk in stand te houden.  Wij kunnen u helpen met een goede redactie.

Oproepcontract of nulurencontract kan voor onaangename verrassingen zorgen

Een oproep- of nulurencontract kan de nodige onduidelijkheid met zich meebrengen, zowel voor een werkgever als voor een werknemer. Die onduidelijkheid kan voor aangename, maar ook onaangename verrassingen zorgen. Wilt u zeker weten waar u aan toe bent? Loop dan even met het contract bij ons binnen (letterlijk of via de e-mail).

Meer informatie over ontslagrecht of andere rechtsgebieden

Wilt u advies over arbeidsrecht en/of onze andere specialiteiten, neem dan contact met ons op. Ons eerste gesprek is een adviesgesprek en bieden wij gratis aan, wij helpen u graag snel op weg.

sitemap | contact | Website door Webba